Training

Vaak spreek ik met mensen die dressuur heel erg moeilijk vinden.

Dat is het ook, totdat iemand het eenvoudig en helder aan je uitlegt. Soms lukt het daarna opeens. Het kan enorm helpen om zo de dressuur een stuk sneller onder de knie te krijgen, niet in het minst voor je paard.

Toen ik nog jong(er) was en bij mijn eerste trainers leste, bakte ik er niet veel van. Ik kan me herinneren dat ik dressuur ontzettend lastig vond. Dat vonden de paarden achteraf bekeken eigenlijk ook. Alles werd heel ingewikkeld uitgelegd. Hoe dan ook moest ik mijn leerproces bijsturen en een voor mij makkelijkere manier van rijden vinden.

Gaandeweg ging er een nieuwe wereld open. Dressuur is nog steeds moeilijk, maar ik begrijp de paarden beter dan vroeger, toen ik nog dacht dat ze mij moesten begrijpen.

Op die wijze probeer ik ook te trainen. Ik tracht oefeningen en gevoel begrijpbaar en eenvoudig onder woorden te brengen of zelfs visueel. Een training kan dus per definitie nooit zomaar het rijden zijn van wat figuren of de verschillende gangen oefenen gedurende een uur. Elke les moet een vooraf bepaalde doelstelling hebben, die precies voor de combinatie in kwestie van belang is, en die kadert in een ruimer doel.

Omdat ik vroeger zelf veel in chaosland zat, heb ik veel geduld en begrip gekregen voor het feit dat ruiters in sommige situaties een bepaald gevoel of oefeningen niet meteen aanvoelen of begrijpen. In de loop der jaren heb ik allerlei omschrijvingen van een bepaald gevoel of oefeningen verzameld. Niet alleen bij mensen die me inspireerden maar ook dankzij de paarden die ik kon rijden. Ondertussen is mijn "gereedschapskist" al goed gevuld. Nu ja, vol is deze natuurlijk nooit, want er valt ook voor mij nog zoveel van anderen te leren!

Zadelmak maken

Je paard heeft de leeftijd bereikt om zadelmak gemaakt te worden. Eigenlijk wil je dat zelf doen maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Ik werk samen met jou stap voor stap aan het zadelmak maken van je paard. Ik bied een all in formule aan van volledige begeleiding gedurende één maand. Ik leer jou en je paard hoe het longeren dient te verlopen met hoofdstel en zadel.

Je hebt zelf het voorrecht de eerste keer op je paard te zitten. Nadien werken we samen, eerst verder aan de longe en daarna vrij in de rijbaan. Jij beleeft de unieke ervaring om je eigen paard zelf zadelmak te maken.

Gedurende een maand werken we intensief samen om jouw paard een stevige basis te geven. Nadien stellen we een trainingsschema op waarmee jij verder aan de slag kan. Uiteraard heb je de mogelijkheid om les te blijven nemen. Je paard op de trailer laden, de eerste keer op verplaatsing gaan trainen, de eerste wandeling, de eerste wedstrijd, ... in elke situatie sta ik voor je klaar om je met mijn ervaring bij te staan en van jou en je paard een onafscheidelijk team te maken.

Bemiddeling

De aanschaf van een geschikt paard is niet vanzelfsprekend. Als ik op het moment dat jij je aandient zelf geen paard beschikbaar heb voor jou of als je geen passende combinatie vormt met één van mijn paarden, dan kan ik je misschien helpen in je zoektocht.

Passende combinatie

Het is mijn zorg om door middel van mijn netwerk, mijn ruime ervaring in het beoordelen van exterieur, beweging en psychische gesteldheid van paarden te komen tot een passende combinatie.

Advies

Het beschikbaar stellen van informatie over paarden en contacten kan misschien al voldoende zijn voor jou. Indien gewenst kan ik je echter ook begeleiden tijdens een bezichtiging en je adviseren.

Prijsonderhandeling

De prijsonderhandeling laat ik desgewenst aan jou over, maar als je wil kan ik je ook hierin bijstaan. Ik heb immers de nodige ervaring om een paard voor de juiste prijs aan te schaffen.

Keuring

Indien gewenst, kan ik je ook begeleiden tijdens een (veterinaire) keuring.

Vervoer

Ook het vervoeren van je paard behoort tot de mogelijkheden.

Accommodatie

Ben je op zoek naar een stalling voor je paard(en) waar zowel jij als je paard kunnen genieten van een moderne accommodatie en de prachtige omgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor wie graag een wandeling maakt: je stapt bij mij buiten en via een rustig baantje ben je direct in de bossen met mooie wandelroutes.

Ik bied je, naast een propere en comfortabele stal en gezonde weidegang, een buitenbak en een grote geïsoleerde binnenrijbaan (aangenaam zowel in koude winters als warme zomers) aan. De rijbaan kan op afspraak ook gehuurd worden.

De stal is uitgerust met een zadelkamer, een doucheplaats en een solarium.

Stalling

Boxen

Je kan je paard bij mij stallen in één van de ruime Lambert Geerkensboxen. Bij iedere stal hoort een kastje, een zadeldrager en een hoofdstelhouder. Doorgaans staan de paarden op stro maar andere stalbedekkingen zijn ook mogelijk. Natuurlijk zorg ik ervoor dat je paard er netjes bijstaat!

Voeding

De paarden krijgen tweemaal per dag sportbrok van Pavo en tweemaal voordrooghooi van uitstekende kwaliteit (afhankelijk van het aantal uren weidegang). Je hoeft je paard dus echt niet bij te voederen!

Weide

Paarden met een normaal weidegedrag kunnen genieten van een luchtbad, afhankelijk van de weersomstandigheden natuurlijk. De paarden worden voor jou buitengezet op aparte percelen en worden door mij ook weer binnengehaald. Dit is inbegrepen in het pension. Als de weides in de winter afgesloten worden, kan je nog gebruik maken van een uitloopweide. Opdat alles dan rustig zou verlopen, is het wel nodig dat je, zolang je paard buiten staat, ter plaatse blijft. Tegen betaling kan dit eventueel voor jou gedaan worden.

Dierenarts

Als je paard ziek wordt of symptomen lijkt te vertonen, wordt er steeds zo snel mogelijk contact met jou en de dierenarts van je keuze opgenomen. Je bent natuurlijk vrij om je eigen dierenarts te consulteren

Hoefsmid

Al even belangrijk als een competente dierenarts is een vakkundige hoefsmid. Je bent uiteraard vrij om je eigen hoefsmid te kiezen. Ik kan je hierin wel advies geven.

Paarden

Hier vind je de paarden die te koop staan.

jul 0
jul 0

Esprit

Enthousiast dressuurpaard voor ambitieuze ruiter te koop    johnson x ferro  2009 Ruin M level  

  Read more